Tālr.: +371 28643874 Krimuldas 2, Rīga, LV-1039

Mūsu notikumi 2017./2018. m.g.

Kā mēs gatavojāmies Līgo svētkiem...

"..Līgo veci, līgo jauni, Kamēr Jāņu uguns degs, Līgosim mēs šo naksniņu, Kamēr rīta saule leks. Citu gadu gaidīsim, Kad Jānītis atkal nāk, Tā, lai mūsu bērnu bērni, Vienmēr Līgo dziesmas māk..."

23 . jūnijsLasīt vairāk

Ūdens mūsu dzīvē

Šajā nedēļā mēs pētām ūdens īpašības, veicam eksperimentus ar ūdeni, konstruējam ūdens transportu, izzinām ūdens nozīmi un nepieciešamību. Nedēļas noslēgumā izveidojām "Ūdens sienu". Aplūkojiet, kā mums sanāca!

11 . jūnijsLasīt vairāk

Visapkārt tikai skaistums!

Salaspils Nacionālais botāniskais dārzs mūs pārsteidza ar lielu augu dažādību un plašo teritoriju – 129 hektāri! Un visapkārt tikai skaistums! Mums bija ļoti interesanti iepazīt oranžērijas augu dažādību – monantes, kotiledoni, eiforbijas, sansevjēras - daži no augu nosaukumiem, kurus pat grūti izrunāt, bet, vienu varam teikt droši, tas bija baudījums visām maņām! Skaisti!

7 . jūnijsLasīt vairāk

Vasara ir klāt!

Jūnija sākumā mēs pētījām dažādus augsnes veidus, sējām, stādījām un kopā mēģinājām rast atbildes uz jautājumiem, kuri bērniem radās darbošanās procesā, piemēram, vai smiltis ir akmeņi? Vai tur dzīvo kukaiņi? Ko no tām var izgatavot? Kā tās smaržo? Bija ļoti darbīga nedēļa, kuras noslēgumā "Klasikā" tapa gan skaista " Puķu siena", kura tagad priecē mūs ar savu krāšņumu, gan varam mieloties ar "Klasikas" mazdārziņā augušiem salātiem!

4 . jūnijsLasīt vairāk

Dodamies pretim pavasarim!

Tad, kad daba sāk plaukt un zaļot, mēs dodamies pretim pavasarim, tur, kur vēl izteiktākjūtams dabas tuvums un pavasara atnākšana. Šoreiz ciemojāmies Tērvetes dabas parkā , kur piedzīvojām pārsteigumus, atklājumus un patiesu prieku, nokļūstot īstā pasaku pasaulē. Draugi, labie Rūķi tiešām ir un viņus var sastapt Tērvetē – Rūķu mežā. Uz tikšanos dabā!

16 . maijsLasīt vairāk

Masļeņica

Līksmi un pārliecinoši, caur svētku rituāliem un jautrām rotaļām, tika svinēta "Masļeņica", pavadot ziemu, kura šogad nemaz negrib atkāpties, dodot vietu ilgi gaidītajam pavasarim. Neizpalika, protams, arī šo svētku garšīgākā tradīcija - pankūku baudīšana. Lai mums visiem krāšņs un dzirkstošs pavasaris!

20 . februārisLasīt vairāk

Mīlestības nedēļa

" Mīlestība ir vislielākā vērtība pāri atomzinātnei un astronomijai ..." ( I. Ziedonis )

14 . februārisLasīt vairāk

Ziemassvētku pasākums

Decembrī tika aizvadīti mūsu tradicionālie Ziemassvētku pasākumi, kuros bērni ar dziesmām, dejām un dzejoļiem uzbūra skaisto Ziemassvētku noskaņu un vēlēja visiem ne tikai gaišus, siltus Ziemassvētkus, bet arī laimi Jaunajā gadā. Novēlam arī jums daudz prieka, radošu un gaišu domu Jaunajā gadā!

24 . decembrisLasīt vairāk

Latvijas dzimšanas diena

Kā jau pirms lieliem svētkiem, bērni cītīgi un ar interesi gatavojās Latvijas dzimšanas dienai – runājot par mūsu Latviju, apdziedot to dziesmā, zīmējot un gatavojot īpašas dāvanas. Un tad tā bija klāt – Latvijas 99. dzimšanas diena. Apsveikumi, vēlējumu, dziesmas, dejas, rotaļas un noslēgumā – svētku kliņģeris!

18 . novembrisLasīt vairāk

Mārtiņdiena

Ar dziesmām, dejām, rotaļām un mīklu minēšanu tika svinēta Mārtiņdiena. Un, protams, neizpalika arī maskošanās! Tas ir svētku rituāls, kurš bērnos rada vislielāko sajūsmu! Šogad Mārtiņdienā jautru danci veda gan lāči, gan zaķi, gan vāveres, gan vilki, gan citi zvēri. Godam pavadījām rudeni!

10 . novembrisLasīt vairāk

Tēvi ir svarīgi!

"Klasikā" par tradīciju kļuvusi Tēvu dienas atzīmēšana, kad bērni saviem tētiem gatavo priekšnesumus un arī dāvanas, lai tēti sajustos tiešām īpaši!

1 . novembrisLasīt vairāk

Miķeļi

Miķeļdiena ir latviešu rudens saulgrieži, kas, balstoties uz senču kalendāru, tika svinēti laikā ap 21.-23. septembri. Tas ir laiks, kad dienas ilgums ir astronomiski vienāds ar nakts ilgumu. Senatnē Miķeļi tika svinēti trīs dienu garumā. Katrā dienā tika veiktas dažādas rituālas darbības. Mūsdienās Miķeļi tiek svinēti tikai vienu dienu - 29. septembrī.

17 . oktobrisLasīt vairāk

Veselības diena!

Lai mēs visi būtu veseli, stipri un enerģiski, "Klasikas" pirmsskolas grupās organizējām Veselības dienu, kurā gatavojām augļu un dārzeņu salātus, spiedām sulas un, galvenais, paši ar lielu prieku arī baudījām šos gardumus! Ciemos sagaidījām mūsu kaķi Herkulesu, kurš bērniem atgādināja par fizisko aktivitāšu nozīmi, zobiņu veselību un ķiploka lielo lomu cīņā pret vīrusiem un citām saslimšanām. Tagad bērnus Klasikā no vīrusiem sargā ķiploku krellītes! Lai visiem laba veselība!

16 . oktobrisLasīt vairāk

Drošība uz ceļa!

Jaunais mācību gads liek mums būt ne tikai vērīgiem, atvērtiem jaunām zinībām, bet arī uzmanīgiem uz ceļa. Tādēļ ciemos aicinājām inspektorus no Valsts policijas...

22 . septembrisLasīt vairāk

Ceļojam!

Kādā saulainā septembra dienā mazie pirmsskolēni kopā ar savām skolotājām devās ekskursijā uz Tērvetes dabas parku.Mazos priecēja ne tikai pastaiga pa skaistajām dabas takām, bet arī pasaku tēli, kuru mājiņās bija iespēja paciemoties. Neatņemama ekskursijas satāvdaļa- pikniks dabā un rotaļas svaigā gaisā.

19 . septembrisLasīt vairāk

Zinību diena

Ir atkal sācies jauns mācību gads- ar jauniem sapņiem, cerībām un vēlmēm.Novēlam visiem- gan lieliem, gan maziem, realizēt savus sapņus, būt harmonijā ar sevi un dāvāt daudz prieka un mīlestības citiem... Šī mācību gada ieskaņās mūs ar jautrām rotaļām, interesantiem uzdevumiem un neaizmirstamiem pārsteigumiem sagaidīja labā Feja un burvis no Pasaku valstības. Neaizmirstamas emocijas bērniem sagādāja Burvju mākslinieki ar Burbuļu šovu. Lai visiem veiksmīgs Jaunais mācību gads!

1 . septembrisLasīt vairāk