Tālr.: +371 28643874 Krimuldas 2, Rīga, LV-1039

 

SKOLAS DZĪVE no 2007./2008. mācību gada

Notikumi 2018./2019. mācību gadā

Foto: 9.a klases izlaidums

Vēl mirkli esam kopā visi, Saulaini un cerību pilni, Vēl nezinam, ko pasaule mums nesīs, Vēl nezinam, kas tajā sagaidīs...

13 . jūnijsLasīt vairāk

Skolas avīzes "KLASIKA TIMES" 2019. gada maija Nr. 44 izlaidums

Itin bieži dažādos izdevumos lasām, ka mūsdienu skolēnu lasītprasme pasliktinās, laiks lasīšanai tiek aizstāts ar mūsdienu tehnoloģiju izmantošanu. Paralēli tam ziņa, ka lasītprasme līdzās digitālpratībai būs viena no svarīgākajām 21.gs. prasmēm. Kā rīkoties skolotājam?

30 . maijsLasīt vairāk

Ak, šis nebēdnīgais skolas zvans!

Tas vienmēr uz kaut ko sauc - vai nu tā ir mācību stunda vai starpbrīdis. Dažādās situācijās šis skolas dzīves elements var nest gan pozitīvu, gan skumju noskaņu.

19 . maijsLasīt vairāk

13. maija rītā skolā bija īpašs pasākums, kuram skolēni gatavojās ilgu laiku

„Cepuru parāde”. Pirmo reizi modes skate pašdarinātām cepurēm un meiteņu pašu šūtām kleitām, svārkiem un pludmales somām. Uzšūt kleitu vai svārkus, daudziem šķiet neiespējamā misija.

14 . maijsLasīt vairāk

No mazas pilsētas Latvijas rietumos nāk liela kaislība uz šokolādi.

Šokolādes muzejā tika izstāstīts par tās iegūšanas veidiem. Tika minēti daudzi fakti no vēsturiskā aspekta. Ekskursanti tika lutināti ar garšīgo Pure šokolādi un pat piedalījās šokolādes konfekšu gatavošanā.

12 . maijsLasīt vairāk

Deju konkurss “Aicinājums uz valsi”

“Klasikas” pirmsskolēni un skolēni līdz 4. klasei piedalījās ikgadējā deju konkursā. Tika izdejotas balles dejas:džaivs, ča ča un valsis.

9 . maijsLasīt vairāk

Vai esi kādreiz aizdomājies, cik daudz ūdens ir Tevī kā dzīvā organismā?

Vai esi pratis atbildēt bērnam, kā īsti darbojas acs, kā tā reaģē uz gaismu vai tumsu? Un kā ar cilvēka skeletu – kā tas izskatās, kad cilvēks minas ar velosipēdu?

16 . aprīlisLasīt vairāk

1.b klases skolēni apmeklēja skaistumkopšanas salonu!

Šajā skaistumkopšanas salonā strādā Lizas mamma. Bērni iepazinās ar kosmetologa, masiera un manikīra profesiju, kā arī ar viņu darba ikdienu.

15 . aprīlisLasīt vairāk

Savu meistarklasi demonstrēja 1.b klases skolnieces Sofijas mamma.

Viņas profesija ir konditors, izrādās, ka tas ir arī viņas hobijs.

15 . aprīlisLasīt vairāk

Projekts "ICT World" Rīgā

Laikā no 31. marta līdz 7. aprīlim mūsu skolā ieradušies projekta “ICT World” dalībnieki no piecām Eiropas valstīm. Kopskaitā 23 cilvēki no Francijas, Vācijas, Spānijas, Somijas un Čehijas Republikas.

15 . aprīlisLasīt vairāk

Sveicam Vidzemes priekšpilsētas 3. un 4. klašu konkursa "Matemātiskā daudzcīņa" uzvarētājus

Matemātiskā domāšana izpaužas atšķirīgi skaitļošanas, loģisko, ģeometrisko un teksta uzdevumu risinājumos.

20 . martsLasīt vairāk

Skolas avīzes "KLASIKA TIMES" 2019. gada marta Nr. 43 izlaidums

Cik svarīgi, lai cilvēkam būtu mērķis! Gaišs, tāls, intriģējošs. Mēs ejam līdz tam nelieliem soļiem, katrā etapā uzzinām, atklājam ko jaunu un priecājamies par saviem sasniegumiem. Cik daudz atklājumu veikuši mūsu skolas vecāko klašu skolēni, piedaloties starptautiskajos projektos! Nu pienācis laiks jaunāko klašu skolēniem!

17 . martsLasīt vairāk

Mūsu skolā ierodas projekta “ICT World” dalībnieki no piecām Eiropas valstīm

Laikā no 31. marta līdz 7. aprīlim mūsu skolā ierodas projekta “ICT World” dalībnieki no piecām Eiropas valstīm. Kopskaitā 23 cilvēki no Francijas, Vācijas, Spānijas, Somijas un Čehijas Republikas dzīvos Latvijas projekta dalībnieku ģimenēs un kopā ar mūsu skolēniem darbosies radošajās darbnīcās un visos ar projektu saistītos pasākumos.

15 . martsLasīt vairāk

‘Fairy Wonderland’ performances in English

On the 8th of March, the pupils of the ‘Klassika’ primary school, congratulated all the women of our school giving their ‘Fairy Wonderland’ performances in English! Such plays as ‘The Wonderful Spell’, ‘Snow White and the Seven Dwarfs’, ‘Cinderella’, ‘The Three Little Pigs’,

8 . martsLasīt vairāk

Skolā nesen noslēdzās pirmā kārta skatuves runas konkursam.

No pamatskolas un sākumskolas posma nākamajā kārtā startēs Alise no 5.a klases. Noskaidrojām uzvarētājus starp 1. klašu skolēniem, tā ir Evelīna un 2.-3. klašu grupā Žanna!

20 . februārisLasīt vairāk

Atgriezeniska saite palīdz mūsu skolas vērtības realizēt ikdienas darbā!

Viena no skolas tradīcijām ir rīkot “Kafijas rītu” vecākiem. Kad pirmo reizi aicinājām vecākus uz “ Kafijas rītu”, bijām nedaudz noraizējušies!

17 . februārisLasīt vairāk

Ēnu dienas ietvaros, 1.a klases skolēni devās "ēnot" policijas iecirkņu darbiniekus!

Ar interesi uzzinājām ar ko ikdienā sastopas policijas darbinieki, ko dara un kā rīkojas konkrētās situācijās!

15 . februārisLasīt vairāk

“Klasikas” saime vēl patīkamu un mīlestības pilnu šo Valentīndienas vakaru!

Tik daudz pozitīvu un atmiņās paliekošu emociju, saņēma šodien pasākuma dalībnieki! Protams, tika arī sarūpētas romantiskas dāvaniņas!

14 . februārisLasīt vairāk

Šī nedēļa "Klasikā" bija veltīta karjeras pasākumiem.

Otrdien pie 1.-4. klašu skolēniem viesojās Kriminālpolicijas ekspertes (tie ir VP darbinieki, kuri dodas uz noziegumu vietām, lai ievāktu lietiskos pierādījumus). Viņas stāstīja par savu profesiju.

13 . februārisLasīt vairāk

9. un 12. klašu skolēni apmeklēja Rīgas otro termoelektrocentrāli (TEC2)

Skolēnus iedvesmoja, un viņos radās interese par pašu elektrostacijas darbību un iekārtojumu. Īpaši tika akcentēta darba drošība, strādājot elektrostacijā. Iepazinās ar to, kā tiek iegūta elektrība.

8 . februārisLasīt vairāk

Veidojam maskas ar 4. klases skolēniem.

Šajā procesā skolēni apgūst telpiskās domāšanas pamatprincipus un darbu ar guaša krāsām uz reljefa un formas, kas ir sarežģītāks uzdevums nekā veidot zīmējumu plaknē.

8 . februārisLasīt vairāk

30. un 31. janvāri skolā norisinājās intelektuālais maratons “Bišu pasaules viedums”

Kopumā bija jautri un interesanti, radoši un darbīgi tika pavadītas šīs divas dienas!

2 . februārisLasīt vairāk

Cik daudz mēs zinām par bitēm?

Cik daudz mēs zinām par bitēm - to izcelsmi, nozīmi cilvēka dzīvē, dzīves veidu, enerģijas avotu, par bišu šūnām un to gudrību?

23 . janvārisLasīt vairāk

Uzsākts kārtējais skolēnu ierosinātais projekts - "Putnu barotava".

Arturs uzsāka jauna projekta realizāciju, mēs, pārējie, palīdzējām ar idejām, kā barotavu izgatavot izturīgāku pret dažādiem laika pstākļiem.

17 . janvārisLasīt vairāk

Arī 3.a klases skolnieces Žannas balss skan šajā ierakstā

Bērnu studijas “Kukaiņi” CD "Mūsos katrā dārgums mīt" ir nominēts "Zelta mikrofona" balvai kategorijā - mūzikas albums bērniem! Arī 3.a klases skolnieces Žannas balss skan šajā ierakstā.

17 . janvārisLasīt vairāk

Zvejošana - tas ir ne tikai interesanti, bet arī izzinoši!

3.b klases skolnieks Ēriks izstāstīja un iepazīstināja ar savu hobiju savus klases biedrus!

11 . janvārisLasīt vairāk

2.a un 3.a klases skolēniem cūciņa ir mīļš tēls.

Mājturības stundās darinājām skanošās cūciņas filcēšanas tehnikā. Skolēniem nebija miera un katrai cūciņa tika uzcelta sava mājiņa ar savu stāstu.

7 . janvārisLasīt vairāk

Skolas avīzes "KLASIKA TIMES" 2018. gada decembra Nr. 42 izlaidums

Gadumijā skolas avīzē rakstām par mācību stundām un projektiem, par Latvijas simtgades svētkiem, Ziemassvētku pasaku kādā decembra vakarā un Jaungada jautrību. To visu esam paveikuši MĒS KOPĀ!

27 . decembrisLasīt vairāk

FOTO: Ziemassvētku pasākumi - Ziemassvētku pasaka decembra vakarā

Uz skatuves rūķi izdzīvoja zaudējuma skumjas un atraduma prieku, kāds filozofēja par tradīciju nozīmi ģimenē un patiesām vērtībām, cits izstāstīja asprātīgu un mīļu stāstu, kura pamatā bija pašu veidots scenārijs un scenogrāfija. Bērni dziedāja un dejoja, jokoja un spēlēja teātri, atgādinot katram no mums vispārcilvēciskas vērtības, par kurām ikdienas steigā dažreiz piemirstam.

22 . decembrisLasīt vairāk

SKOLAS REITINGA REZULTĀTI 2018./2019. m. g. I semestrī

Reitings – pēdējo gadu izplatītākā sistēma, kā kontrolēt mācību procesa rezultātus, sistematizējot informāciju par izglītojamo sasniegumiem. Reitinga sistēma ļauj realizēt izglītojamo audzināšanas un socializācijas uzdevumus, ņemot vērā individuālās un vecumposmu īpatnības.

21 . decembrisLasīt vairāk

Iniciatīva "Latvijas skolas soma". Tehniski radošā nodarbība “Atlecošā bumbiņa”

19. decembrī 2.a, 3.a un 4.a klases skolēni bija devušies uz Rīgas Motormuzeju, kur notika tehniskā nodarbība “Atlecošā bumbiņa”.

20 . decembrisLasīt vairāk

8.a un 9.b klases skolēni piedalās Lego robotu sumo cīņās

Oktobrī tikšanās reizē Čehijā galvenā uzmanība tika pievērsta lego robotu konstruēšanai un programmēšanai. Jevgēņiju un Ričardu tas ļoti aizrāva. Atgriežoties mājās viņiem pievienojās Daniels (9b) un Ernests (8a). Jau 15.decembrī mūsu komanda pirmo reizi startēja lego robotu sumo sacensībās.

15 . decembrisLasīt vairāk

Iniciatīva "Latvijas skolas soma". Ekskursija uz Kino muzeju

12. decembrī 5.a un 5.b klases skolēni devās ciemos uz Rīgas Kino muzeju (iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros). Muzeja gaisotne bija kā īstā kino uzņemšanas laukumā.

13 . decembrisLasīt vairāk

Iniciatīva "Latvijas skolas soma". Ekskursija uz Mencendorfa namu

Ekspozīcijas lielāko daļu veido unikāli 17.-18.gs. griestu un sienu gleznojumi. Tiem ir pieskaņoti vēsturiski interjeru priekšmeti no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma, radot katrai telpai citādu raksturu un noskaņu.

9 . decembrisLasīt vairāk

Iniciatīva "Latvijas skolas soma". 5.a un 5.b klases skolēni dodas uz Kara muzeju

Šī gada novembrī projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros 5.a un 5.b klase devās uz Kara muzeju, lai iepazītos ar Lāčplēša dienas notikumiem un to nozīmi Latvijas pastāvēšanas vēsturē.

20 . novembrisLasīt vairāk

Latvijas valsts simtgades svinības

Latvijas valsts simtgades svinības ir iespēja godam un cienīgi, lepni un priecīgi svinēt valsts simto dzimšanas dienu, izstāstīt Latvijas stāstu un veidot nākotnes Latviju. Ikvienam Latvijas cilvēkam ir iespēja piedalīties un kļūt par šī vēsturiski unikālā notikuma līdzveidotāju.

16 . novembrisLasīt vairāk

Iniciatīva "Latvijas skolas soma". 3.b klase skolēni apmeklē Latvijas Nacionālo operas un baleta teātri.

Gida vadībā izstaigājām namu un uzzinājām teātra vēsturi, kā arī iepazinām tā ikdienu un aizkulises. Apskatījām arī vēsturiskas fotogrāfijas un uzzinājām daudz interesanta.

16 . novembrisLasīt vairāk

MĒS ZINĀM – es esmu Latvija, tu esi Latvija, mēs esam Latvija!

Savu Latviju mēs jūtam caur kokles stīgu skaņām un dzejas rindām, tautas un spēka dziesmām, sajūtām, kuras pārņem izejot dabā, dzirdot labus vārdus par Latviju, kopības sajūtu, kad dziedam himnu, esot kopā ar ģimeni un draugiem!

15 . novembrisLasīt vairāk

Mārtiņdienu tirgus skolā

9.11.2017 skolas telpas pieskandināja Mārtiņdienas gadatirgus. Kā jau kārtīgā tirgū, bija gan pārdevēji, gan pircēji, Tirgus apmeklētāji varēja izvēlēties gan gardumus, gan mājražotāju darinājumus.

12 . novembrisLasīt vairāk

Iniciatīva "Latvijas skolas soma". Nodarbība "Kā kļūt par karavīru?"

Projekta Iniciatīvas "Skolas soma" ietvaros sākumskolas skolēni no 1.a - 4.a klases devās uz Latvijas kara muzeju, lai piedalītos nodarbībā "Kā kļūt par karavīru".

12 . novembrisLasīt vairāk

Aicinām piedalīties labdarības apsveikumu zibakcijā!

Novembris ir Latvijas mēnesis! Palīdzi uzdāvināt Latvijai dāvanu ar visvairāk nosūtītajiem apsveikumiem!

9 . novembrisLasīt vairāk

Iniciatīva "Latvijas skolas soma". Balets „Romeo un Džuljeta”

2018./2019. mācību gadā skolas „Klasika” skolēni piedalās projektā „Skolas soma”. Tā ir lieliska iespēja skolēniem apmeklēt dažādus kultūras pasākumus. 1.novembrī 7.-12. klašu skolēni apmeklēja baletu „Romeo un Džuljeta ” Latvijas Nacionālajā Operā un Balets. Pēc skolēnu atsauksmēm, tas bija ļoti skaists, romantisks vakars – tikšanās ar mākslu.

3 . novembrisLasīt vairāk

Skolas avīze "Klasika Times" oktobris 2018, Nr. 41

Dienas un mēneši līdzīgi rudens lapām vējā griežas un aizlido tālumā. Laiku nav iespējams apstādināt, paliek vienīgi fotogrāfijas, raksti avīzē, atmiņas un spēja analizēt, lai atstātu lietderīgo. Šis mācību gads, kā ierasts, „Klasikā” sācies aktīvi un ir bijis pasākumiem piesātināts.

26 . oktobrisLasīt vairāk

Skolas gaitu tautasdziesmas

Konkursam skolēni varēja iesniegt mūsdienīgus dzejas darbus latviešu tautasdziesmu formātā par kādu no tēmām: mana apkaime, Rīga, Latvija; mana skola (es mācos); mans skolotājs; starpbrīdis; mani skolas draugi.

23 . oktobrisLasīt vairāk

Iniciatīva "Latvijas skolas soma". Back to the past

On 17 October 2018 students of 6th – 9th grades visited National History Museum of Latvia in Riga. The exhibition is called „Latvia’s century”. It reveals 100 years of history of Latvia. The exhibition is unique, because it displays 15000 objects from 68 museums across Latvia.

16 . oktobrisLasīt vairāk

Projekta "ICT WORLD" ietvaros tās dalībnieki Čehijā

Laika posmā 06.10. - 13.10.2018. mūsu skolas skolēni un skolotāji starptautiskā projekta "ICT WORLD" ietvaros uzturas Čehijā, Trutnovā

14 . oktobrisLasīt vairāk

Koncertlekcija “Mūzika tev”

Pirmais koncerts “Brīdis pēc Dziesmusvētkiem” uzbūra nesen vasarā notikušo simtgades Dziesmusvētku sajūtu, prieku un spēku.

12 . oktobrisLasīt vairāk

Sirsnīgi sveicam Skolotāju dienā!

Novēlam visiem Skolotājiem svētku mirdzumu acīs, gandarījumu par paveikto un stipru veselību! Saulainu domu un prieka pilnu Skolotāju dienu!

4 . oktobrisLasīt vairāk

Skolas pētnieciskās dienas "Dzirnavas" 05.-07.09.2018

Jaunas tehnoloģijas izglītībā, darbs komandā, kreatīva vide, zinātnisks redzesloks – lūk, kas vieno visus mūs šajās dienās!

14 . septembrisLasīt vairāk

Iniciatīva "Latvijas skolas soma"

„Latvijas skolas soma” ir lielākā valsts simtgades dāvana vairāk nekā 200 000 Latvijas bērniem un jauniešiem. Mēs, “Klasikas” skolēni, klātienē pieredzējām Latvijas vēsturi 100 gadu garumā.

9 . septembrisLasīt vairāk

Latvijas valsts simtgades iniciatīvas “Latvijas skolas soma” atklāšana

Šajā pasākumā piedalījās arī 3. a klases skolēni Žanna Žvīgule, Marta Liepiņa, Sofija Ozoliņa, Arturs Nikolajevs un skolotāja Vita Verbicka.

9 . septembrisLasīt vairāk

Iniciatīva "Latvijas skolas soma". Atklāšanas pasākums arēnā „Rīga”

Š.g. 6. septembrī Privātās vidusskolas 3.b klases skolēni apmeklēja atklāšanas pasākumu arēnā „Rīga”. Iniciatīvas atklāšanas pasākumā 6000 skolēni no visas Latvijas, no ikviena Latvijas novada, piedalījās interaktīvās darbnīcās un varēja vērot koncertu “100 Latvijas stāsti 100 minūtēs”.

8 . septembrisLasīt vairāk

Skolas avīze "Klasika Times" septembris 2018, Nr. 40

Mācīties var dažādi – kā sēžot skolas solā, tā ceļojot. Tieši tā savas angļu valodas prasmes pilnveidoja Klasikas skolēni, kuri vasaras brīvlaikā devās uz Lielbritāniju, lai papildinātu savas angļu valodas zināšanas, iepazītu šo valsti un gūtu jaunus draugus. Šķiet, ka viņiem tas izdevās!

3 . septembrisLasīt vairāk

Zinību Diena

Mīļie skolēni, pedagogi un vecāki! Lai jaunais mācību gads ir veiksmīgs un daudzu pārsteidzošu atklājumu pilns!

31 . augustsLasīt vairāk