Tālr.: +371 28643874 Krimuldas 2, Rīga, LV-1039

 

Mācību gada noslēguma pasākums!

Šis ir laiks, kad tika apkopoti mācību gada rezultāti, un mēs beidzām skolas gadu svinīgā kopā sanākšanā, kuras laikā uzteicām īpaši izcēlušos skolēnus un atcerējāmies notikumus, kuri uz mums šā gada ritējumā atstājuši vislielāko iespaidu. Visi, kas nonākuši līdz šī mācību gada beigām, ir mūsu uzvarētāji! Pēc oficiālās daļas un balvu pasniegšanas dosimies svinēt. Pasākumi būs dažādi, bet visi interesanti: daži kopā ar klasi dosies uz kartingu, citi savukārt svinēja klasē. 

Skolas izbraukuma festivāls “Daba iedvesmo”

Daba allaž iedvesmojusi gleznotājus, skulptorus, arhitektus, dzejniekus un rakstniekus. Mums ir svarīgi, lai bērniem būtu iespēja sajust dabu. Gribam arī izskaidrot, cik daudz laba tā var dāvāt ikvienam. 🌳Skola organizē tradicionālo izbraukšanu “Daba iedvesmo” skolēniem kopā ar vecākiem. Mēs pastaigājamies, ejam kustību rotaļās, diskutējam, iegūstam jaunas zināšanas un vienkārši izbaudām dabas skaistumu un mieru, ko tā sniedz. Apbrīnojami, kā dabā viss kļūst kaut par nieciņu, bet labāks — sviestmaizes garšīgākas, apskāvieni sirsnīgāki, nostāsti jautrāki. Daba ir brīnišķīga, sargāsim to visi kopā! 

Ekskursija uz Daugavgrīvas cietoksni

Mēs nudien nezinām, kas var būt labāks par pūķiem un cietokšņiem, taču esam gatavi uzklausīt jūsu versijas. Kamēr esam Brašā pūķa meklējumos, skolēnus aizsūtījām izpētīt īstu cietoksni.

25. maijā 5. un 6. klašu skolēni devās uz Bolderāju, vienu no vecākajiem Rīgas rajoniem. Šeit atrodas Daugavgrīvas cietoksnis, kuru skolēni gida pavadībā pētīja vairāk nekā divas stundas. Bija gan nokāpšana pazemē, gan tūre pa tumšām katakombām, kur ceļš zem kājām jāapgaismo ar lukturīti, kamēr gids stāsta dažādus aizraujošus stāstus. Vareni, ja var ne tikai klausīties, bet arī burtiski aptaustīt stāstus, uzspīdināt lukturīša gaismu, pieskarties cietokšņa elementiem, jo tad stāsts iemiesojas tēlos un kļūst redzams.

Ekskursija bija ārkārtīgi aizraujoša, pilna pārsteigumu un atklājumu — kopā ar skolēniem mēs mēģinājām pacelt mīnu šķembas un izlasījām dzejoli, ko gūsteknis uzrakstījis uz kazemāta sienas pirms došanās trimdā. Brauciens uz cietoksni bija satriecošs, un mēs turpinām meklēt pūķi. Lūdzu, ziņojiet, ja esat manījuši! 

Fantastiskas iedvesmas stundas - kur tās meklēt?

Šodien ar 2. un 4. klašu skolēniem dzinām pēdas iedvesmai. Mūsu ceļš veda uz Latvijas Nacionālo mākslas muzeju. Apgūstot vizuālās mākslas stundu tēmu “Mākslas darbi iedvesmo”, mēs apskatījām visu muzeja ekspozīciju. Mums palīdzēja iejūtīgs gids, kurš pastāstīja par daudziem interesantiem faktiem un paskaidroja, kā orientēties visapkārt esošajā skaistumā. Iemācījāmies pētīt mākslas darbus un sapratām, kāpēc ar cieņu jāizturas pret saviem un citu darbiem. Kopā ar audzēkņiem tikām skaidrībā, kas ir mākslas mantojums un kāpēc ir tik svarīgi to saglabāt, lai nodotu nākamajām paaudzēm.

Pēc sirds patikas priecājušies par Teodora Zaļkalna skulptūrām, Jaņa Rozentāla, Kārļa Padega, Intas Celmiņas gleznām, mēs atskārtām, ka esam noķēruši iedvesmu aiz astes, un tagad tā mājos mūsu skolā.

Gaidām mūsu skolēnu jaunos radošos darbus! 

2.a un 4.a klases eksursija

Mācību gada noslēgumā 2.a un 4.a klasei bija iespēja pabūt ārkārtīgi interesantā vietā Ādažos, Kadagas militārajā bāzē. Pateicoties tam, ka Rebekas tētis ir 2.Mehanizētā kājinieku bataljona komandieris- mūsu ekskursija bija dubultaizraujoša un neaizmirstama! Pirmkārt, papildus visas bāzes apskatei, kura ir kā maza pilsētiņa, skolēniem un vecākiem bija iespēja pabūt unikālā pasākumā. Tajā tika izrādīta jaunākā tehnika, ieroči, apģērbs, bija iespēja iekāpt tankā, izmēģināt sejas atpazīšanas programmas, kā arī citas aizraujošas lietas.

🌺 Tāpat, neizsakāmas izjūtas radās, redzot militāro parādi, kura nebija paredzēta tieši mūsu ekskursijai. Gluži vienkārši - mēs bijām tie veiksminieki, kuriem to bija iespējams piedzīvot. Īstas karadarbības aktivitātes, dažādu valstu kaujinieki un kara tehnika- lidojošas kara lidmašīnas virs mūsu galvām. Jā, pieaugušajiem tas lika aizdomāties par karu mums blakus, skolēniem- pārsteigums un jauna pieredze. Tomēr, pats neparastākais bija militārā helikoptera nosēšanās tieši mums blakus! Smiltis, vējš, akmentiņi- viss vienā virpulī, gluži kā kādā filmā redzētais. Visiem acis un mati, drēbes bija pilnas ar smiltīm, bet sajūsma par piedzīvoto!

🌺 Lieki piebilst, ka šī bija visu laiku pārsteigumpilnākā ekskursija, pēc kuras Latvijas patriotisms, lepnums un vēlme aizsargāt, iespējams, valdīs ilgi apmeklētāju sirdīs! 

Mācāmies veidot un uzturēt kārtību

Mums “Klasikā” patīk šis Antuāna de Sent-Ekziperī izteiciens: “Piecelies no rīta, saved sevi kārtībā un - tūlīt pat saved kārtībā arī savu planētu!” Mums šī doma ir tuva, jo, ja kārtība valda it visur, tā ir vieglāk radīt, nekas netraucē, un domas nepaklūp aiz izmētātiem zīmuļiem.

Mēs klasēs sakārtojām zīmējumus, mācību piederumus, sarīkojām nelielu uzkopšanu un pat iestādījām pagalmā jaunus augus. Gāja jautri, visi dalībnieki bija apmierināti, jo redzēt sava darba augļus vienmēr ir patīkami. klasēs ir svaiga un mājīga noskaņa. 

Smieklu un joku diena!

Smieklu dienā 🤩 1. aprīlī skolā valdīja jauni uzvedības noteikumi!

Tika aizliegtas skolas mugursomas, un skolēniem nācās izdomāt kreatīvus veidus, kā pārnēsāt visu mācībām nepieciešamo 😁 Ko visu mēs tik redzējām! Spaiņus, maisus, čemodānus. Katru reizi, izejot no klases, gribējās doties izlūkot, ko vēl skolēni izdomājuši. Atcelta bija arī skolas uniforma! Mīļas pidžammas, karnevāla kostīmi, smieklīgi mājas apģērbi! Kā par to nesmaidīt, kad pa gaiteņiem skraida klauni, lemūri un princeses? 🎈Starpbrīžu laikā katram, kurš vēlējās, bija iespēja "Atvērtajā mikrofonā" no skatuves pajokot un izstāstīt anekdoti 👏 Dizaina un tehnoloģiju mācību stundu laikā 2. klases skolēni veidoja radošos darbus par tēmu "Jociņš - Spociņš" 😜 Bet pirmais stāvs kļuva par vietu radošumam un savu emociju izpausmei. Skolēni uz baltās tāfeles varēja zīmēt, rakstīt un atstāt jebkuru 1.aprīļa ziņojumu 🎨

💡 Lai gan skola ir nopietna mācību iestāde ar saviem noteikumiem un vērtībām, jautrība dažreiz arī noder! Paldies visiem, kas piedalījās šajā spilgtajā un emocionālajā dienā! 

KARJERAS DIENAS

Ēnu dienas iedvesmotā karjeras nedēļā, piektdienu izveidojām kā profesiju dienu! Skolēni iedrošināti bija ģērbušies tā, kā ģērbjas viņu vēlamās profesijas pārstāvji.

Šķiet, ka tagad bērni var izvēlēties jebkuru karjeras virzienu, kļūt par ko vēlas, neatkarīgi no dzimuma, notikumiem vai jeb kā cita. Skola un vecāki atbalstīs! Piektdiena skolā bija patiesi spilgts un jautrs notikums. Balerīnas, ārsti, ugunsdzēsēji - īstās dzīves supervaroņi. Pat ļoti profesionāli!

Skolā noteikti turpināsim šādas aktivitātes nākotnē, vēl papildinot ar izzinošām nodarbībām. 

Mācāmies uzņemt filmu

Mēs gribam, lai mūsu skolēni sapņo un lai nebūtu nekādu šķēršļu kļūt, par ko sirds kāro. Un būtu pārliecināti, ka viss ir iespējams! Savukārt mēs vienmēr palīdzēsim! Lai sniegtu jauniešiem priekšstatu par īsta kino filmēšanu, pirmdien pie mums notika praktiskā nodarbība “Kā uzņemt filmu?” programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros.

Talantīgais režisors Armands Ekštets pastāstīja un parādīja, kā veidot aizraujošu saturu, noķert un nepalaist vaļā unikālu ideju, un, pats galvenais, spēt to nodot tālāk ar scenārija starpniecību. Mēs arī iemācījāmies radīt kadru plānu, atlasīt aktierus un sadarboties ar tiem tā, lai viņu spēle būtu ideāla.

Mums ļoti paveicies, jo mūsdienās iespējams filmēt kvalitatīvus video ar viedtālruni, kas ikvienam kabatā. Tas pilnībā pārņēma savā varā arī skolēnus, un mēs esam droši, ka pēc dažiem gadiem mūsu topošie režisori un scenāristi priecēs visus ar īstiem grāvējiem! 

RADOŠO DARBU IZSTĀDE

🎨 Mums ir lieliskas ziņas – "Klasikā" notiek ikgadējā audzēkņu darbu izstāde. Šīs pavasara dienas ir mūsu pašas mīļākās, jo skolā tiek atvērts īsts muzejs – un mēs varam apbrīnot radītos mākslas darbus.

Paskatieties paši! Fotoattēlos jūs redzat stendus ar bioloģijas, vektorgrafikas, amatniecības darbiem no pērlītēm un aplikācijām, grāmatas, gleznas un daudz ko citu, ar ko lepojas gan paši skolēni, gan skolotāji.

Ikdienas mācībās audzēkņiem tiek dotas visas radošās pašizpausmes iespējas, neierobežojot iztēli un gādājot, lai viņi iegūtu sev nepieciešamās prasmes. 

Pēdējais skolas zvans

Mēs svinējām Pēdējo skolas zvanu, un tas bija neaizmirstami! Skolēni, skolotāji, vecāki piedalījās svētkos un vēlēja veiksmi 9. un 12. klasei eksāmenos.

Varam iztēloties, cik ļoti satraucoši ir topošajiem absolventiem ieiet savas dzīves jaunajā posmā, bet esam pārliecināti, ka viņus gaida brīnišķīga nākotne. Mūsu uzdevums ir ne tikai sniegt zināšanas par pasauli, kurā viņi dzīvo, bet arī iemācīt ticēt sev. Mēs ļoti ceram, ka viņiem viss izdosies!

Bet nu pievērsīsimies šīs burvīgās dienas foto, kas pārpilni siltuma, smaidu un pašu grandiozāko plānu! 

Aicinājums uz valsi

Maija sākumā notika tradicionālais deju konkurss “Aicinājums uz valsi” 1.-4. klašu skolēniem, kuri sporta deju prasmes apgūst regulārās nodarbībās visu mācību gadu. Pirmo reizi deju programmā bija jādejo blūzs. Šie soļi mazāk padevās. Bet visi jaunie dejotāji labākās prasmes uzrādīja, dejojot ča-ča-ča un džaivu. Paraugdemonstrējumus sniedza pats deju pedagogs. Šoreiz skatītājos varēja būt arī bērnu vecāki, kas ir īpaši mīļi! Visi varēja kopā uzdejot un baudīt dejotprieku. Paldies deju pedagogiem un konkursa organizatoriem!  

Latvijas neatkarība mūsu paaudzei

Latvijas neatkarības atjaunošanas dienai veltīto pasākumu 3. maijā orgnizējām klātienē ar tiešsaistes aktivitātēm. Savās klasēs klājām baltos galdautus, uz kuriem likām sarūpētos cienastus. Pēc vēstures skolotājas uzrunas un apsveikuma svētkos skatījāmies tiešsaistes koncertu "Mana tautasdziesma" programmas "Skolas soma" ietvaros.

Latviešu tautasdziesmas dzīvo cauri laikiem, un katra paaudze ienes tajās arvien jaunas vēsmas. Cik gan dzīvas, mainīgas un modernas var būt tautasdziesmas, pierāda šī koncertprogramma.

Citējot skolotāju: "Priecāsimies par to, kas mums ir dots, centīsimies ikdienā ar savu darbu un savu attieksmi noturēt to labāko, kas mums ir – mūsu valsti!" 

Debates kā mācību metode

Mūsu skolas skolēni demonstrēja Somijas jauniešiem , kā prot debatēt. Par debašu tēmu tika izvelēts apgalvojums “Tik Tok pozitīvi ietekmē jauniešu attīstību”. Mūsu skolas debatētāji sagatavoja argumentus “par” un “pret”, oponentu komandām nezinot. Viss notika pa īstam.

Debates bija interesantas. Somijas jaunieši bija iesaistīti debašu vērtēšanas procesā. Pēc skatītāju sprieduma un žūrijas lēmuma uzvarēja noliedzošā komanda. Par labāko debašu runātāju tika atzīts 12. klases skolēns Jevgeņijs G.

Divpusējās sadarbības projekts“Izzinot valsti, atveram pasauli”

No pirmdienas līdz ceturtdienai (24.04.2022.-29.04.2022.) skolā viesojās 38 jaunieši no trijām Somijas skolām (Lapperantas, Imatras, Joensu), lai īstenotu Austrumsomijas somu-krievu ģimnāzijas un Privātās vidusskolas "Klasika" divpusējās sadarbības projektu “Izzinot valsti, atveram pasauli”.

Katru dienu pirmo piecu stundu laikā somu jaunieši piedalījās mācību procesā, tad paēda pusdienas skolas ēdnīcā un devās ārpusskolas aktivitātēs. Mācību stundas viesiem vadīja LU pasniedzēja J.Marčenko un mūsu skolas krievu valodas, angļu valodas, bioloģijas, matemātikas, sporta, dizaina un tehnoloģiju, vēstures skolotāji.

Mēs, "Klasikas" vidusskolēni, bijām sagatavojuši un novadījām:

✨ kvestu pa skolu, lai viesi iepazītos ar skolas vēsturi un tagadni,

✨ izzinošu ekskursiju pa Vecrīgu,

✨ noslēguma pasākuma aktivitātes.

Projekta laikā Somijas jauniešiem vēl bija iespēja noskatīties baleta izrādi "Drakula", iepazīties ar RTU Datorikas fakultāti.

Mēs vienmēr priecājamies uzņemt viesus skolā "Klasika"! 

KONKURSS "ĶENGURS 2022"

80. gadu sākumā Pīters Hollorans (Piter Holloran), matemātikas profesors no Sidnejas, nolēma organizēt spēles-konkursa jauno veidu Austrālijas skolniekiem.

Konkursam ir viena kārta, bez atlases sacensībām. Šīs sacensības notiek martā, vienā dienā, vienā stundā un sastāv no 30 jautājumiem, kuri ir sakārtoti pēc sarežģītības pieauguma, uz katru jautājumu piedāvāti 5 atbilžu varianti. Atbildes pārbauda dators.

Tūkstošiem skolnieku var piedalīties konkursā vienlaicīgi.

Spēle ne tikai stimulē skolas programmas apguvi, bet arī mudina studējošos piedalīties citās olimpiādēs, konkursos un sacensībās. 

“ZERO WASTE LATVIJA”

Februārī un martā vidusskolā projekta “Kapacitātes celšana vides interešu aizstāvības un aprites ekonomikas veicināšanā” ietvaros biedrība “ZERO WASTE LATVIJA” ir novadījusi lekcijas 10.-12.klašu skolēniem par aprites ekonomiku. Lekciju laikā vidusskolēniem bija iespēja gan pašiem iesastīties aktivitātēs, gan noklausīties lekciju par atkritumu un piesārņojuma problemātiku un atkritumu samazināšanas iespējām ikdienā. Kurss par ZERO WASTE rosina domāt, kā dzīvot zaļāk un saudzēt vidi, lai neatstātu bērniem mantojumā izpostītu pasauli.

Lielāko vēstures daļu cilvēkam ir nācies cīnīties ar dabu, lai izdzīvotu; šajā gadsimtā viņš sāk saprast, ka, lai izdzīvotu, tas ir jāaizsargā. 

Kadreiz vēstures stundā...

Mācoties vēsturi, protams, ir svarīgi lasīt mācību grāmatu, analizēt vēsturiskus avotus, mācēt vērtēt vēsturisko personu rīcību, apzināties kādas kultūras devumu. Bet ne mazāk svarīgi mācēt pasniegt vēsturisku informāciju radošā veidā. Ar to mēs attīstām savas radošās spējas, iztēli, mācāmies sadarboties, uzstāties, novērtēt klasesbiedru darbu. Vienā no 6. a klases vēstures stundām bija neparasts uzdevums. Kā tas patika skolēniem jūs uzzināsiet no šī raksta.

Pasaules vēstures stundā mums bija uzdevums ar žestiem attēlot leģendu par Lemūriju.

Pirmajā teikumā mums vajadzēja attēlot mūsdienas Austrāliju, Āziju un Dienvidāfriku. Tas ir redzams 1. un 2. fotogrāfijā.

Mums arī vajadzēja attēlot, ka Lemūrija it kā bijusi savienota ar Dienvidameriku. Vēl mēs attēlojām, ka Lemūrijā pastāvēja liela augu un dzīvnieku izplatība. Tas ir redzams 3. fotogrāfijā.

Mēs arī attēlojām, ka Lemūrija bija pirmo cilvēku rašanas vieta, un ka tā ir nogrimusi. 4. fotogrāfijā attēlojām, ka no Lemūrijas ir palikušas tikai dažas salas – Madagaskara, Seišelu salas un citas salas, kuras apskalo Indijas okeāns. Bija ļoti interesanti! 

Kas ir mīlestība?

as ir mīlestība? Kā Rainis reiz rakstījis: “Man sirds ir pilna mīlas, Kā maija zaļais ārs, Kā smaršas puteklīšu, Pilns ziedošs ābeļdārzs”. Bet mēs šo jautājumu uzdevām mūsu skolēniem

Uz skolas “Klasika” jautājumu skolēni sniedza atbildes savos zīmējumos, kurus šodien var aplūkot skolas gaiteņos. Mēs ar prieku dalāmies ar jums šajās gudrajās un dziļajās pārdomās par mīlestību.

Mūsu dārgie skolēni un skolotāji, mēs jūs ļoti mīlam! 

Pavasarī atplaukst prieks

Skolas “Klasika” komanda sirsnīgi apsveica sievietes un meitenes Starptautiskajā sieviešu dienā!

Šie svētki īpaši patīk mūsu skolēniem. Saskaņā ar skolas tradīciju, 8. martā mūsu skolēni paši gatavo dāvanas savām māmiņām un vecmāmiņām. Mēs ar prieku novērojam, cik aizrautīgi skolēni gatavo dāvanas - aproces, papīra puķes ar saldu pārsteigumu iekšā, kartiņas un video apsveikumus.

Lai mierīgas debesis virs sieviešu galvām visā pasaulē! 

“Latvijas skolas soma”

Šogad Latvijas Republikas proklamēšanas 103.gadadienā Latvijas Nacionālais vēstures muzejs skolēniem piedāvāja interesantas digitālā formāta lekcijas. Mūsu skola izmantoja Latvijas Nacionālā vēstures muzeja piedāvājumu - iniciatīvas “Latvijas skolas soma” muzejpedagoģiskās programmas tiešsaistē.

2.A , 4.A , 3.b un 4.b klases skolēni lekcijas “Mana Latvija” laikā uzzināja par Latvijas dzimšanas dienu un Lāčplēša dienu un ar interesi vēroja digitālu mācību ekskursiju Zoom.

Vizuāli, ar senlaicīgu foto palīdzību, skolēniem tika stāstīts par Latvijas valsts dzimšanu un par pirmo Latvijas valsts prezidentu.

LNVM gide interesanti, atbilstoši skolēnu vecumposmam, stāstīja un rādīja, demonstrēja un atbildēja uz jautājumiem par šo nozīmīgo laiku. Uzzinājām ne tikai par Latvijas dzimšanu, bet arī par Lāčplēša dienu, tās ordeņiem un varoņiem. Skolēniem bija ļoti interesanti salīdzināt pašreizējā Latvijas Nacionālā teātra ēkas foto ar Rīgas pilsētas 2.teātra foto 103 gadus atpakaļ - apzināties ka šajā ēkā tika paziņots par Latviju, kā neatkarīgu valsti.

Ar skolēniem notika pārrunas par mūsdienu tradīcijām, atzīmējot Latvijas dzimšanas dienu un to, ko katram nozīmē vārds BRĪVĪBA.

1.b, 1.c un 2.b klases skolēni ar lielu interesi vēroja, ar kādām rotaļlietām bērni spēlējās pirms 10, 100 un 1000 gadiem, piedaloties Latvijas Nacionālā vēstures muzeja muzejpedagoģiskās programmas “Mana mīļākā rotaļlieta” nodarbībā tiešsaistē. Greznas lelles un koka rotaļlietas, mīkstie lāči un mūsdienu LEGO “vectētiņš”- konstruktors, skaistas dārglietu kastītes un leļļu trauku komplekti – visas rotaļlietas varēja redzēt uz ekrāna! Skolēni uzzināja faktus par visu bērnu mīļāko rotaļlietu - Teddy Bear! Vai Jūs to zināt?

Paldies Latvijas Nacionālās vēstures muzeja darbiniekiem par izglītojošām programmām un interesantu un aizkustinošu informāciju! 

Ziemassvētku labdarības akcija "Drosmes kaste"

17. decembrī noslēdzās Ziemassvētku labdarības akcija "Drosmes kaste", ko skolas padome organizēja visiem skolas "Klasika" skolēniem, vecākiem un skolotājiem.

Paldies ikvienam, kas piedalījās! Pateicoties mūsu kopīgajam darbam, mēs iepriecinājām arī Bērnu klīniskā universitātes slimnīca pacientus, kuriem dažādu iemeslu dēļ brīvdienas nākas pavadīt slimnīcas palātās.

Tagad varam doties ziemas brīvdienās. Mīļie skolēni, pavadiet laiku svaigā gaisā, atpūtieties kopā ar saviem mīļajiem, kārtīgi nosviniet svētkus, izgulieties bez modinātājiem un uzkrājiet spēkus! 

Vecāku individuālās tikšanās ar mācību priekšmetu skolotājiem

"Kas? Kur? Kad?"

Jau spēlējam kopā, bet katra komanda savā klases telpā. Pateicoties attālinātam mācību procesam, lietojam Zoom platformu.

Kopā tiekas uzvarētāju pārstāvji un tikai uz īsu brīdi.

Mācību ekskursijas

Kad rudens elpa ir jau sajūtama ar miglainiem un tumšiem rītiem, kad ikkatrs koks tērpjas burvīgos krāsu toņos, kad draiskais vējš rauj un dzenā dzeltenās koku lapas pa tumšo ceļu, – tad ir pienācis brīdis apstāties. Apstāties un ieklausīties lietus mūzikā. Ar piparmētras tējas tasi ieritināties kā kaķim siltākajā dīvāna nostūrī un veldzēties atmiņās!

Pavisam nesen 1.- 4. klases bija senatnes piepildītā un saldu emociju bagātā ekskursijā!

Skrīveru saldumu fabrikā jau patīkamā smarža aicināt aicināja apstāties. Skolēni iepazina gan Skrīveru saldumu dažādību, gan ražošanas smalkumus un fabrikas vēsturi. Katrs varēja iejusties konfekšu tinējas vietā, mēģinot gardo saldumu pareizi ielocīt papīrītī. Šķiet, tikai šādi bija iespējams saprast, cik svarīgs un atbildīgs ir šāds darbs, kuru veic veiklākās Skrīveru konfekšu tinējas. Kādi saldi emociju mirkļi, īpaši tāpēc, ka pēdējo neietīto konfekti varēja apēst!

Burvīgas atmiņas saglabājušās no Lielvārdes pils apmeklējuma, kur mūs sagaidīja senlatviešu tērpā ģērbts gids. Lielvārdes koka pils jeb Daugavas līvu pils, kuras pirmsākumi meklējami 12. gs.

Vecākiem skolniekiem visvairāk patika apstaigāt pils aizsargmūri. Savukārt jaunākajiem bija iespēja izmēģināt iedurt šķēpu celmā un noturēt īstu senlaiku zobenu. Meitenēm bija iespēja uzmērīt senlaiku rotas un tērpus. Lielu interesi radīja pils mazo telpu veidojumi un kambarīši, kuros mūsdienu pieaugušais var iespraukties ar grūtībām. Tomēr pirmās klases bērniem šāda slēpšanās sagādāja smieklus un jautrību!

Tās ir mūsu krāsainās, burvīgās un neaizmirstamās emocijas, kuras ir vērts saglabāt!

Skolotāju dienas aktivitātes

Svētki dod iespēju gan skolēniem, gan skolotājiem atpūsties no nogurdinošās ikdienas, un svētku svinēšana ir nozīmīga katram no mums.

Skolotāji saka “paldies” mūsu audzēkņiem par ziediem, par skaistu noskaņojumu, par stundām, par skaistu dienu, kuru visi draudzīgi organizēja!