Tālr.: +371 28643874 Krimuldas 2, Rīga, LV-1039

 

Mūsu skolas komanda piedalījās starptautiskajā olimpiādē “Lomonossow – tage in Berlin 2022”

Komanda sasniedza lieliskus rezultātus un ieguva 3. vietu projekta darba prezentācijā. Mūsu varoņi ir Alise no 5. klases, Pēteris no 6. klases, Marija M. no 7. klases, Makss, Romāns un Daria no 9. klases.Turklāt mūsu skolas skolēni saņēma diplomu par radošāko un oriģinālāko komandas prezentāciju. Vēl Alisa ieguva 1.vietu matemātikas posmā, bet Marija ieguva 2.vietu krievu valodas posmā.Novēlam mūsu audzēkņiem vēl vairāk pelnītu uzvaru un sasniegumu. Mēs vienmēr jūs atbalstīsim! 

Latvijas Republikas proklamēšanas diena

Latvijas dzimšanas dienu atzīmējām ar patriotisku koncertu, kurā piedalījās gan skolēni, gan bērni no pirmsskolas.Mazākie bērni mūs priecēja ar brīnišķīgām latviešu dziesmām un jautrām tautas dejām. Kā arī, bērni dalījās ar pētījuma rezultātiem – pie katra latviešu alfabēta burta bērni atrada valstij svarīgus notikumus un faktus.Paldies visiem mūsu skolas un pirmsskolas bērniem un skolotājiem par iespaidīgajiem un iedvesmojošajiem svētkiem!

Vieslekcija programmas "Dzīvei gatavs" ietvaros "GASO"

Vieslekcijas vienmēr ir īpašs notikums! Turklāt ir ļoti svarīgi parādīt bērniem, cik dažādas ir profesijas, kāpēc tās visas ir nozīmīgas, un kādas specialitātes šobrīd ir ļoti pieprasītas. Šoreiz programmas "Dzīvei gatavs" ietvaros GASO darbinieki ieradās ciemos pie 9.b klases!Viņi mums pastāstīja ne tikai par drošības noteikumiem darbā ar gāzi, bet arī dalījās ar informāciju par to, ar ko nodarbojas gāzes apgādes dienesta speciālisti. Kā arī uzzinājām vairāk par inženierzinātni - ko dara inženieri, kādus mācību priekšmetus jāapgūst, un kā notiek inženieru izglītība universitātē. Lekcija bija lieliska, un esam pateicīgi par tik interesantu ekskursiju pārsteidzošā profesionālajā jomā!  

11. novembrī svinam Lāčplēša dienu!

Šajā dienā pieminam Latvijas brīvības cīnītājus. Mūsu klases skolotāji aizvadījs klases stundas ar bērniem, un katra stunda būs unikāla! Mazākie bērni rotaļīgā veidā apguva nozīmīgus simbolus, ģeogrāfiskos nosaukumus un citus lielās kaujas atribūtus. Lielākie bērni iepazīstīnājas ar vēsturiskām filmām, kā arī praktizēja pārrunāt un aizstāvēt savu viedokli. Diena bija darbīga! 

Ekskursija "Naudas pasaule"

Kopā ar 5., 6. un 7. klases skolēniem "Naudas pasaule" pasākuma ietvaros apmeklējām Latvijas Banku 💶Ekskursijas laikā izstaigājām interaktīvos paviljonus, kur uzzinājām, kā monetārā sistēma un banknotes attīstījās no pagātnes līdz mūsdienām. Noskaidrojām, kā tiek drukātas un aizsargātas banknotes, kā arī pārrunājām naudas nozīmi sabiedrības un tautsaimniecības attīstībā.Paldies Latvijas Bankai par brīnišķīgo ekskursiju. Arī nauda ir māksla, tagad mēs to zinām! 

Mārtiņdienas gadatirgus

Pie mums norisinājās Mārtiņdienas gadatirgus! Mēs mīlam šos svētkus – jautrība, našķi, daudz smiekli un interesanti stāsti. 🐓Kā vienmēr, šajā dienā mūsu skolēni gatavoja uzkodas un konditorejas izstrādājumus, kurus paši pārdeva. Turklāt gadatirgū bija brīnišķīgi bērnu darinājumi. Izdevās lielisks pasākums! Šajos svētkos katrs atrada ko svarīgu un aizraujošu, un, protams, bija garšīgi! 

Ekskursija uz Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju

Kopā ar 6.a un 7.a klases audzēkņiem devāmies uz Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs. Tur mūs veda brīnišķīgā, interaktīvā ekskursijā, kurā uzzinājām par nozīmīgiem notikumiem Rīgas vēsturē, par cilvēka imūnsistēmas uzbūvi, un par medicīniskās maskas piedzīvojumiem, kura, kā izrādās, tika pielietota pavisam citu iemeslu dēļ, nekā tagad.Muzejā var brīnīties gan par seniem medicīnas instrumentiem un medikamentiem, gan arī uzzināt, kā visi šie sasniegumi ietekmējuši cilvēces attīstību.Liels paldies muzejam! 🩺

Erasmus Learning Academy apmācību kurss “Inovatīvas mācību metodes skolotājiem

Arī mūsu skolotāji ir priecīgi mācīties! No 9. līdz 15. oktobrim skolotāji ieguva jaunas zināšanas Boloņā 📚Paldies Erasmus Learning Academy par apmācību kursa “Inovatīvas mācību metodes skolotājiem, skolas personālam un pieaugušo izglītības darbiniekiem” organizēšanu. Erasmus+ projekta ietvaros šajā kursā piedalījās skolas ''Klasika'' skolotājas Māra Kreitsberga un Tatjana Vinokurova.Skolotājām izdevās ne tikai iegūt vērtīgu informāciju par mācību procesu, bet arī dalīties savā labākajā praksē ar kolēģiem. Lieliski, ka šādi pasākumi pastāv – mācīšanās mācīt, kā arī atklāta dalīšanās pieredzē ir ļoti svarīga pedagoģijas attīstībai.Turklāt mūsu skolotāji apmeklēja Eiropas vecāko augstskolu, kas atrodas Boloņā!  

Vecāku individuālās tikšanās ar skolotājiem

19. oktobris mūsu skolai bija ļoti svarīga diena – mēs aizvadījām 146 tikšanās ar mūsu skolēnu vecākiem! Dažas no tām notika klātienē, bet dažas – tiešsaistē, izmantojot Zoom platformu.Vecāku kopsapulces ir laba un nepieciešama tradīcija, taču uzskatām, ka papildus tām ir svarīgi uzklausīt katru vecāku personīgi. Mūsu regulārajās individuālajās tikšanās reizēs vecāki var aprunāties ar jebkuru skolotāju, pārrunāt jautājumus par bērnu mācībām un adaptāciju, kā arī ierosināt idejas pasākumiem un ekskursijām.Mums ir svarīgi palikt atvērtiem un saglabāt mūsu skolēnu un viņu vecāku uzticību! Paldies, ka esat ar atvērtu prātu un sirdi, un nākat mums pretī! No šīm diskusijām esam smēlušies daudz interesantu ideju un risinājumu. 💛Mēs to noteikti atkārtosim! 

Karjeras izglītības aktivitātes TSI 9.klašu skolēniem kopā ar Somijas jauniešiem no Lappenrantas

Mēs ne tikai uzņemam viesus, bet arī paši labprāt dodamies ciemos!Paldies brīnišķīgajam un ļoti modernajam Transporta un sakaru institūtam (TSI) par interesanto ekskursiju. TSI iepazīstināja mūs ar savu absolventu un skolotāju sasniegumiem un vienlaikus iesaistīja mūsu skolēnus aizraujošā studentu dzīvē. Liels paldies!

Skolotāju diena

 Priecājamies atskatīties uz Skolotāju dienu, kura norisinājās oktobra sākumā, ar prieku atceramies aizkustinošos vārdus, runas un apskāvienus! 🤍Mūsu skolēni un viņu vecāki šo rudens dienu pārvērta par neaizmirstamiem siltiem svētkiem.

Skolēni bija sarūpējuši brīnišķīgas dāvanas skolotājiem - viņi sāka ar svētku tikšanos, bet pēc tam paši vadīja daļu no nodarbībām! Skolotājiem īpaši neizdevās atpūsties pie rakstāmgaldiem, jo ​​nodarbības bija aizraujošas, un jaunie skolotāji bija stingri un prasmīgi.Bija pārsteiguma priekšnesumi, dzejoļi, smiekli un daudz, daudz kas, ko atcerēsimies vēl ilgi.Paldies visiem!

Tikšanās ar Jāni Eisaku, profesionālo cīņu sporta ekspertu un sacensību “Milžu cīņas” organizatoru

Mūsu skolā regulāri notiek tikšanās ar dažādu profesiju pārstāvjiem. Bērniem patīk uzzināt par dažādu profesiju plusiem, mīnusiem un zemūdens akmeņiem. Un mūsu viesiem viņi uzdod viskomplicētākos jautājumus!

Šoreiz pie mums viesojās Jānis Eisaks, profesionāls cīņu sporta eksperts un sacensību “Milžu cīņas” organizators. Jānis dalījās ar bērniem motivācijas noslēpumos un pastāstīja, ko darīt, ja esi kļūdījies un zaudējis cīņu.Mēs apspriedām to, kā pieņemt zaudējumu, kā iedvesmot sevi, lai virzītos uz priekšu. Brīnišķīgi ir tas, ka Jāņa padomi ir piemērojami ne tikai cīņu sportā, bet arī parastā ikdienas dzīvē. Pieļaut kļūdas ir pilnīgi normāli, kopā ar bērniem mēs no tām mācāmies un attīstāmies.Tikšanās bija ļoti interesanta un saturīga, paldies visiem dalībniekiem! 

Labdarības akcija dzīvnnieku patversmē "Ulubele"

Mums bija brīnišķīgs, silts un ļoti pūkains pasākums — kopā ar skolēniem un viņu vecākiem devāmies uz dzīvnieku patversmi “Ulubele”! Ceļojums tika īstenots, pateicoties vecāku padomes iniciatīvai, kuru mēs pat nekavējoties atbalstījām.Tas bija patiešām lieliski! Mēs iepazināmies ar mājdzīvniekiem, palīdzējām patversmei ikdienas rutīnā, paglaudījām, pakasījām un samīļojām visus, kam bija nepieciešams siltums un atbalsts.Ir lieliski darīt kaut ko labu kopā ar mīļotajiem! Īpaši ar bērniem, kuri iemācās, ka labsirdība ne tikai sasilda, bet arī atgriežas pie tevis atpakaļ dubultā.Ja šoruden tev nepieciešama silta aste un vislabākais draugs, dzīvnieku patversme “Ulubele” gaida tevi! 

"Zaļās laboratorijas" izpētes brauciens

Jaunais mācību gads ir tikko sācies, un jau esam paspējuši novadīt "Zaļās laboratorijas" izpētes braucienu! 🍃 Kopā ar skolēniem bijām ekskursijās un lekcijās dabas un tehnoloģiju parkā “URDA”. Šeit mēs eksperimentējām, pētījām vidi un mūsu draudzīgo mijiedarbību ar to.Papildus apmeklējām unikālo koka skulptūru parku Beverīnas labirintos un daudz laika pavadījām ārā! Gaidām jaunus rudens piedzīvojumus un kopīgus izbraucienus. 

Pētnieciskās dienas 5.-12.kl. skolēniem Saulkrastos

Mums ir tradīcija — mācību gada sākumā sanākt kopā ar skolēniem un skolotājiem, lai dotos ceļojumā. Tā ir lieliska iespēja labāk iepazīt vienam otru bez rakstāmgaldiem, atzīmēm un dienasgrāmatām. Jaunpienācējiem ir vieglāk pielāgoties jaunai kompānijai, kā arī daba un kopīgas degustācijas, kā arī kamaniņu braukšana, satuvinās ikvienu!

Šogad 5.-12. klašu skolēni devās aizraujošā fotoorientēšanās braucienā uz Salacgrīvu, apmeklēja aizraujošos muzejus Ziemeļu piestātnē un Ainažu jūras skolā, bet pēc tam, iedvesmojoties no senču varoņdarbiem, paši pētīja senās klintis! Pēc deserta mēs iegriezāmies Rāmkalnu ražotnē, kur notika pastilu gatavošanas meistarklase. Degustācija noritēja fantastiski!Šķiet, ka mums pat izdevās noķert vasaras brīvdienas aiz astes un nedaudz tās pagarināt. Kopā ar mūsu skolēniem mēs patiešām varam paveikt teju jebko! 

eTwinning skolu mācības “Skolēnu iesaiste eTwinning projektu plānošanā”

Šī gada augustā Emīlija, 7.klases skolniece, un skolotāja Helēna piedalījās eTwinning skolu mācībās “Skolēnu iesaiste eTwinning projektu plānošanā”, uzsāka sadarbību ar J.Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāziju un Bēnes pamatskolu, izplānoja projekta aktivitātes par videospēļu ietekmi. Emīlijas tuvākā laika uzdevums iesaistīt projekta darbā pārējos klases biedrus.